måndag 12 november 2007

Veterinärbesiktning etc



Idag har veterinären varit här och besiktigat 6 svenska lapphundsvalpar, hanar är dom ju allihop. Det gick bra som det brukar och det hittades 12 små kulor också, dvs alla hanar hade testiklarna nere. Jag hade i och för sig också känt dom redan vid 5 veckors ålder, men då är de väldigt små.
I helgen har det varit underbart här hemma för vi hade fått ganska mycket snö. Valparna var överlyckliga precis som alla de andra 4 och 2 benta här hemma. Henrik tog en sväng med 4 av våra malamuter i går kväll, det blir några mil och han kom inte hem förräns vid halv 11, ja vadå - det finns ju bra pannlampor =).

Men idag töar allt bort :(, trist trist, vi som hade hoppas på mer snö och kallgrader!

I morgon ska jag iväg med 3 malamuter och 1 lapphund (Skilla) för ögonlysning. Skilla är sedan tidigare testad med prcd-pra, ögonlyst utan anmärkning men nu får vi se vad ny ögonlysning säger för något.

Har fått foton på Vinters valpar i Finland också, de ser härliga ut, men väcker tydligen Meri väldigt tidigt på morgon, hmmm känner vi väl inte igen eller??

Galle 4 ½ månad har gjort utställningsdebut och verkligen ingen dålig sådan, han vart BIG 2 på en stor valputställning och domaren sa att den här valpen ville hon se igen, han hade fantastiska rörelser tyckte hon, roligt för hans ägare Karin och Reine med barn, ja och för hans uppfödare förståss också ;). Här är nedan är han en mindre valp...

//Anci

2 kommentarer:

bigwams sa...

Hej jag håller tummarna för Skilla på ögonlysningen.
Och får passa på att Gratulera till Calla resultat i utstl,ringen , visst är det roligt när det går bra för dom små liven och för deras ägare.
Ha det bra ,det kommer mera snö hos er snart........
Anki

Unknown sa...

Hallå!
Vilka sötnosar till valpar ni har, fast det visste vi ju redan. Skillas ögon verkar det då inget fel på när man kommer till er, inget fel på skallet heller :-).
Ni kanske skulle åka till Sollefteå där har dom tydligen snö, syrrans jänta har varit ut och dragit med sina hundar.... bara så ni vet, ha ha ha.
Kram på er där nere
Jane / Stråhles Kennel